ניתוחים פלסטיים הפכו שנים האחרונות לנחלתם של הכלל. לא רק נשים בעלות ממון רב יכולות לגשת אל שולחן הסכינים על מנת לבצע הרמת חזה או מתיחת פנים, אלא גם נשים, אשר אינן מרוויחות סכומי כסף גדולים.
אלו, לא מסתפקים רק בניתוח אף פשוט או הצרת היקפים, אלא עוברים בצורה סדרתית מניתוח לניתוח, לאחר שאינם מרוצים מהתוצאה הסופית אותה הם רואים במראה.
סיבות להתמכרות לניתוחים פלסטיים
בדרך כלל, מדובר באנשים בעלי חזות מרשימה, ולאו דווקא היינו מצפים מהם לפתח התמכרות לשינויים פיזיים מרחיקי לכת. הדימוי העצמי הנמוך שיש לאנשים אלו, משפיע עליהם בצורה כה חזקה, עד הרסנית לעיתים, בשעה שהם מבקשים לשנות את המראה החיצוני שלהם.
הדבר דומה לנשים אשר סובלות מאנורקסיה או מבולימיה, על מנת להקטין את משקל הגוף שלהם. והתוצאה, לא תגיע לכדי פיתרון בצמצום כמות האוכל, אלא בטיפול פרטני אצל הפסיכולוג. אלמנט נוסף אשר עלול לגרום להתמכרות הינו דווקא הפוך מהראשון.
הרגע להגיד די לניתוחים פלסטיים
בדרך כלל, אובססיה לניתוחים פלסטיים אינה תעלם מעצמה. ישנם רופאים אשר לא יסכימו לבצע שוב ושוב ניתוחים פלסטיים לאותה אישה.
המניעה מלהגיע שוב אל שולחן המנתחים, אינה תהיה בידיהם של אלו המכורים לניתוחים פלסטיים, אלא בידי הסביבה הקרובה אליהם או בידי מנתח פלסטי. אלו, צריכים לעזור ולהניע את האדם מלגשת ולעשות שוב ושוב ניתוחים.
בארצות הברית, לדוגמא, ישנה תופעה חזקה מאוד של התמכרות לניתוחים פלסטיים, ואנו שומעים על אנשים שעברו בין 8 ל- 10 ניתוחים כאלו במקומות שונים בגוף, והיד עוד נטויה. חשוב לדעת כי ניתוחים פלסטיים לא נועדו על מנת לשנות את גופנו בצורה משמעותית, או לשנות את התפיסה שלנו לגבי עצמנו. נכון, הרבה פעמים נשים שעברו ניתוח הגדלת חזה ירגישו נשיות יותר ובעלות ביטחון עצמי רב יותר, אך הגבול הוא בדיוק כאן. הקו הדק שמחבר בין תפיסת מציאות מעוותת לרצון לשנות דבר או שניים הוא עדין ביותר, על כן, יש לשים לב מהי המטרה לשמה אנחנו ניגשים אל המנתח הפלסטי ומה התוצאה הרצויה עבורנו. תפקידו של המנתח הפלסטי במקרים אלו, הוא באמת ליצור את ההבחנה בין אלו בעלי בעיות בדימוי העצמי לאלו אשר בריאים בנפשם. ההבדל הדק והעדין הזה הוא באחריותו של המנתח, ועל כן, הוא זה שבסופו של יום צריך לאשר את מהלך הניתוח. הציפיות מתוצאות הניתוח צריכות להיות תואמות מציאות, ולא ערטילאיות ורחוקות לכת.