עצמות לחיים בולטות נחשבות אצל רבים לתווי פנים רצויים: הן משפיעות על כל מראה הפנים, מעניקות להן מראה רענן ומאירות את אזור העיניים. לכן נשים רבות מדגישות את קו הלחיים באמצעות סומק וצלמי אופנה נוטים לצלם פרופילים מזוויות שמבליטות את הלחיים.
הבלטת עצמות לחיים – סוגי טיפולים
ניתוח הבלטת עצמות הלחיים מתאים בעיקר לאנשים בעלי לחיים שקועות היוצרות חוסר פרופורציה מסוים בפנים, מהם אנשים שנולדו עם מבנה לחיים כזה ואנשים שעצמות הלחיים שלהם שקעו והתכווצו עם השנים. בדרך כלל הוא משולב עם ניתוח מתיחת פנים, שמשלים את ההליך האסתטי.
יתרון נוסף של הניתוח הוא עמידותו במשך שנים ארוכות, בניגוד להזרקות שדורשות חזרה על ההליך אחת לכמה זמן.
הבלטת עצמות לחיים – מהלך הניתוח
ניתוח הבלטת עצמות לחיים נחשב לניתוח קל יחסית, הוא נעשה בהרדמה מקומית או מלאה ואורך כשעה- שעתיים. במהלך הניתוח מוחדרים שתלים עשויים סיליקון קשיח או פוליתן לאזור שבין עצמות הלחיים- בין הקו המחבר את האף והאוזן עם הקו המחבר את הפה עם זווית העין.
לרוב החתך אינו נראה לעין, או שנותרת צלקת דקה מאוד. אם החתך הוא בפה הצלקת היא כמובן פנימית ואם היא מתחת לריסים העפעף מכסה עליה. לאחר שהשתל הוחדר מקבעים אותו אל עצמות הלחיים באמצעות תפרים או ברגים מיוחדים.
תקופת החלמה
לאחר מכן המנותח נדרש לזמן החלמה מסוים בו הוא צריך להימנע מחשיפה לשמש. כמו בכל הליך כירורגי עלולים להיות גם סיבוכים כתוצאה מההרדמה או מהחדרת השתל. במקרה של זיהום במקום החדרת השתל נדרש טיפול רפואי מיידי, ובמקרים קשים גם הוצאת השתל, שיוכל לשמש מחדש כעבור מספר חודשים.
סיבוך נוסף ונדיר כתוצאה מהניתוח הוא פגיעה זמנית בתחושה ובתנועה באזור הפה והלחיים, עקב פגיעה בעצבים המצויים באזור הלחיים. פגיעה כזו עלולה לפגוע לזמן מה באופן הדיבור או בהבעות הפנים. במרבית המקרים ההתאוששות מהניתוח קלה, והתוצאה המתקבלת מניתוח הבלטת עצמות לחיים נראית טבעית, בזכות ההתאמה האישית של השתל לתווי פניו של כל מנותח. השתל מחזיק מעמד במשך שנים ולרוב אין צורך בטיפול חוזר.