אישה שביצעה ניתוח להגדלת חזה באמצעות שתלים וזקוקה להחלפתם, צריכה לנקוט באמצעי זהירות, להבין היטב את מניעיה להחלפת השתלים לפני המועד המומלץ או כאשר מגיעה העת, ולזכור את סוג השתלים שנבחרו לניתוח המקורי.
מהלך הניתוח
לרוב משתמש הרופא בחתך המקורי שבוצע לשם החדרת השתלים החדשים. במקרים אחרים, קיים צורך בביצוע חתך חדש, בעקבות שינוי צורת השד ובהתאם משתנה מיקום החתך. ההחלטה לגבי ביצוע החתך החדש מתבצעת על פי הנסיבות האישיות.
הסיבות לניתוח
הסיבה העיקרית לביצוע ניתוח להחלפת שתלים בחזה היא בלאי. אחת לעשר שנים, מומלץ ביותר להחליף את השתלים על מנת להגן על בריאות האישה. בדיקת אולטרסאונד מאבחנת את מצב השתלים מבחינה אסתטית, לגבי שינויים אשר עשויים להתרחש בעקבות הרזיה דרסטית, הריון, לידה והנקה, כמו גם מבחינה בריאותית לאיתור אפשרות דליפה. סיבות אפשריות נוספות לביצוע ההליך הן דליפה בפועל של השד (בניגוד לחשד לדליפה), רצון האישה בהחלפת השתל הקיים בשתל מסוג מתקדם יותר, או רצון בשינוי מבנה החזה.
סוגי שתלים
שתל סיליקון עם דחיסת ג'ל גבוהה – זהו שתל צפוף יותר המקנה לשד צורה בולטת יותר, עגולה ונישאת, בהשוואה לסוגי השתלים האחרים.
שתל עגול – זהו שתל בעל צורה עגולה להשגת מראה חזה שופע. לרוב הוא ממוקם בחלק העליון של השד, אך ניתן למקמו גם בחלק התחתון.
שתלים חדשים – אלו פותחו אחרונה והם בעלי מרקם עמיד ודק במיוחד הנועל את הסיליקון ובטוח מפני דליפה. מנתחים פלסטיים מסוימים מעדיפים לבצע את הליכי החלפת השתלים בשתלים הממולאים במי מלח במקום בסיליקון. אלו הם שתלים פופולאריים, העשויים מחומרים חדשים המאושרים על ידי ה-FDA ומשרד הבריאות.