האוזניים הן חלק בלתי נפרד מהפנים והם אחד האיברים הבולטים ביותר בגוף האדם. משום כך, מבוגרים, ילדים ובני נוער בעלי אוזניים בולטות, סובלים מהצקות חוזרות של הסביבה לגבי מראה אוזניהם.
"בדרך לאוזניים המושלמות"- כיצד מתבצע הליך הצמדת האוזניים
ניתוח פלסטי להצמדת אוזניים מיועד למטופלים בעלי אוזניים בולטות, לא סימטריות ובלתי אחידות. כמו כן, הוא יכול גם להתאים לאנשים שפשוט לא מרוצים ממראה האוזניים שלהם, ומעוניינים לשפר אותו. יחסית לסוגים אחרים של ניתוחים פלסטיים הניתוח נחשב לפשוט יחסית ולכן ניתן לעבור אותו כבר בגיל צעיר מאוד.
השלב הראשון והחשוב ביותר הוא ההחלטה על ביצוע ניתוח להצמדת אוזניים. בשלב השני חשוב למצוא מנתח טוב, בעל כישורים בתחום והסמכה מטעם משרד הבריאות. כמו בשאר הניתוחים מן הסוג הזה, גם כאן כדאי לשמוע המלצות ולראות הוכחות של מנותחים אחרים. בשלב השלישי תיערך בין המטופל למנתח פגישת הכרות, אשר במהלכה יוסבר כיצד מתבצע ההליך ולאיזו תוצאות כדאי לצפות.
במהלך הניתוח המנתח יוצר ומסדר מחדש את קווי המתאר החסרים של האוזניים, בעזרת חתך המוסתר מאחורי אוזנו של המטופל. תהליך הצמדת האוזניים אורך כשעה וחצי ולאחריו יש צורך בחבישת ראש המטופל למשך כחודש.
"אפשר ללכת עם קוקו"! לאחר הניתוח: התאוששות, סיכונים, תוצאות
לאחר מכן, מניחים על האזור תחבושות חלקיות שתפקידן לתמוך באוזן ולקבע את המנח החדש שלהן. תחבושות אלו מיועדות לשימוש לתקופה של ארבעה עד שישה שבועות. השימוש בתחבושות המיוחדות הוא רק בזמן השינה וזאת בכדי להגן על האוזן המחלימה מפני פגיעה.
סיבוכים לאחר ניתוח פלסטי ותופעות לוואי בניתוח להצמדת אוזניים:
- שטפי דם ודימומים
- נפיחות
- כאב
- חוסר תחושה
- התרופפות של התפרים
- התפתחות צלקת גדולה
- זיהומים באזור הניתוח או בסחוס האוזן