חלק ניכר מהניתוחים הפלסטיים שמיועדים לשפר את החזות של המנותחים אינם ניתנים לביצוע עד לסיום ההתבגרות הפיזית וזאת כיוון שהגוף ממשיך להתעצב ולהשתנות עד לקראת העשור השלישי לחיים.
מדוע ישנו צורך לבצע ניתוח להקטנת אוזניים?
ישנם ילדים שנולדים עם אוזניים גדולות או בולטות באופן טבעי, כשלרוב מדובר על ילדים שנולדו להורה שסבל מהבעיה בילדותו גם כן. אמנם לא מדובר על בעיה בריאותית או בעיה מסוכנת אלא על בעיה אסתטית גרידא, אך בהחלט מדובר על בעיה שיכולה לפגוע באופן חמור באיכות חייהם של הסובלים ממנה. ילדים שסובלים מאוזניים גדולות ובולטות עלולים להפוך למושא ללעג מצד קבוצת השווים ולפתח רגשי נחיתות.
כיצד מתבצע הניתוח?
בילדים קטנים מאוד הניתוח מתבצע בהרדמה כללית, אך במידה ומדובר על ילדים גדולים יחסית או על מבוגרים, בהחלט ניתן לבחור לעבור את הניתוח בהרדמה מקומית ותחת טשטוש. ישנן מספר טכניקות שבהן ניתן לבצע את הניתוח והבחירה בטכניקה המתאימה מתבצעת בהתאם למצב האוזניים של המטופל ובהתאם לרצונו והעדפותיו בתיאום עם המנתח.
הצלקות הניתוחיות כמעט שאינן נראות וכן במהלך השנים הן דוהות ונעלמות לחלוטין. בסיום הניתוח האוזניים המנותחות עוברות חבישה רפואית וכבר שעות ספורות לאחר הניתוח החולה יכול לחזור לביתו. במידה ומדובר על מנותחים צעירים מאוד, ייתכן כי המנתח יבחר להשאיר אותם להשגחה למשך הלילה.
תוך כמה זמן ניתן לחזור לשגרה?
האם הניתוח כרוך בנטילת סיכון מסוים?
נכון להיום אין ניתוח אחד שלא כרוך בסיכון מסוים, אך ניתוח פלסטי להקטנת אוזניים נחשב לאחד מהניתוחים שכרוכים בסיכון המזערי ביותר. הסיכונים העיקריים בניתוח כוללים בעיות בריפוי של הפצע הניתוחי, היווצרות של קרישי דם קטנים מתחת לעור באזור הניתוח, התפתחות של זיהום באזור הסחוס, דימום מוגבר ועוד. כל הסיבוכים נדירים ביותר.