בין אם מדובר בעונת הביקיני או בצורך להיראות טוב, השיח הגובר בציבור לאחרונה מתמקד במונח הקפאת שומן. זוהי אינה טכנולוגיה חדשה לחלוטין, והליך זה התגלה לראשונה לאחר שרופאים הבחינו שילדים שאכלו הרבה ארטיקי קרח, חוו שפל שומן על לחייהם.
הליך הקפאת שומן אושר לראשונה על ידי ה-FDA בשנת 2010, אך זכה לאחרונה לתשומת לב כשהחליף טיפול בנקודות שומן ממוקדות, באמצעות הליך שאיבת שומן שאינו פולשני, המבטיח עקירת מצבורי שומן סביב החזה. אם זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי, יש להבין את העובדות לגבי הטכנולוגיה, כולל כל הפרטים הקטנים של הליך הרזיה זה, והסיכונים הבריאותיים.
למי מיועדת הקפאת שומן?
הם מסבירים למטופל את המראה המתקבל לאחר ההליך, וכמה עבות יהיו הרקמות שלהם. טרם ההחלטה עם לבצע את הטיפול, על המטופלים להבין את כמות השומן בה יכולים לטפל לוחות שאיבת השומן, ואם מטופל סובל מרקמות שומן עבות, הוא לא יוכל להשיג תוצאות טובות.
אופן ביצוע הקפאת שומן
ההליך כרוך בחוסר נוחות קלה, ורוב המטופלים נוטים לסבול אותו טוב למדי. המטופל חווה תחושת שאיבה וקירור המאבנים בסופו של דבר את מצבורי השומן. מדובר בהליך המתבצע באופן רגוע ביותר ולאחריו ניתן לשוב לעבודה.
בטיחות הקפאת שומן – היות ומדובר בהליך שאינו פולשני, הסיכונים, באופן יחסי, נמוכים ביותר. בעוד שמכונת הקפאת השומן מותירה פחות מקום לטעויות אנוש במונחי הסרת שומן, בהשוואה להליכי שאיבת שומן פולשניים, יש לה אף את המגבלות שלה במונחי הסרת שומן באמצעות כוונון עדין של הפעלת המכשיר באופן ידני.
חסרונות הקפאת שומן
אחד החסרונות של ההליך הוא התוצאות המשתנות בין כל המטופלים. חלק מהמטופלים אינם מבחינים בשינוי משמעותי לאחר ההליך, ותקוותם הולכת לאיבוד. במקרה הטוב, ניתן להשיג הפחתת שומן קלה במותניים, ושיפור קל של קו המותניים, כשהוא פחות בולט בהשוואה לאזורים אחרים בגוף, אך הדגש הוא על המילה 'קל'.
על המטופלים להבין שלמרות שמדובר בטכנולוגיית הפחתת שומן, שיפורי הגוף מתאפשרים רק באמצעות שינויי התנהגות באמצעות הקפדה על תזונה נכונה ופעילות גופנית. כלומר, האחריות מוטלת על המטופל. אם הוא מבצע 14 מפגשי טיפול ואינו משנה את תזונתו ואת הרגלי האכילה, ואינו מקפיד על פעילות גופנית בכלל, גופו לא ישתנה בכל.