ניתוחים פלסטיים הפכו כבר ממזמן לעניין של שגרה. זוהי אינה אופנה חולפת או טרנד שבועי, אלא חלק נרחב מאורח חייהם של נשים וגברים אשר מעונינים להיראות צעירים, יפים, מושכים וגם לתקן את מה שהטבע נתן להם והם אינם מרוצים ממנו.
למרות הטכנולוגיות החדשות ופריצות הדרך בתחום הרפואה הפלסטית (כגון: שימוש בלייזר, אולטרא סאונד), עדיין מרבית הניתוחים הפלסטיים, נעשים תחת הרדמה מלאה או תחת הרדמה מקומית.
תרופות ההרדמה:
היתרונות בהרדמה מלאה:
הרדמה מלאה עוזרת ליצור מצב מבוקר של חוסר הכרה, בו יוכל הרופא לנתח בעיקר מטופלים המעונינים בניתוחים פלסטיים גדולים, כגון: שאיבת שומן, הגדלת חזה, מתיחת בטן וכדומה.
בניתוחים אלו, לעיתים קרובות יש צורך בחיתוך עמוק ופנימי של איברים פנימיים או רקמות עמוקות, אשר עלולות לגרום למטופל להרגשת אי נוחות, כאבים עזים ותחושות חרדה.
הרדמה מלאה, מסייעת גם למנתח לבצע את עבדותו בצורה הטובה והבטוחה ביותר ובו במקביל מאפשרת למטופל להתעורר מספר שעות לאחר הניתוח, מבלי להרגיש באופן פיזי את כל התהליך.
תרופות להרדמה מלאה יכולות להופיע בצורות שונות כגון: שאיפת גזים או הזרקת התרופה לתוך מחזור הדם.
היתרונות בהרדמה מקומית:
ההרדמה המקומית מסייעת בערפול החושים והפחתת תחושת הכאב באופן מקומי, באזור בו מבצע המנתח את הניתוח.
במרבית המקרים, תרופות הרדמה מקומיות יינתנו על ידי זריקה או מריחת משחה משככת כאבים.
הליך השימוש בתרופות הרדמה:
תרופות ההרדמה השונות, ניתנות לרוב על ידי רופא מרדים מומחה ומוסמך, אך לפני כל מתן תרופת הרדמה, חייב הרופא לתשאל באופן מעמיק את המטופל בנוגע להיסטוריה הרפואית האישית שלו, באם לוקח תרופות באופן קבוע, באם סובל ממחלות כרוניות, באם המטופל אלרגי לחומרים מסוימים, אשר עלולים להימצא בתרופות ההרדמה.
כל השאלות הללו חייבות להישאל בכדי למנוע מצב של אלרגיה לתרופת ההרדמה או כל תופעת לוואי אחרת, אשר עלולה לסכן את המטופל.
תופעות לוואי
תרופות להרדמה עלולות גם כן ליצור תופעות לוואי שונות הכוללות:
- הרדמה מקומית – תגובה אלרגית, זיהומים, כאבי ראש, שינויים בעור, הפרעות נשימה.
- הרדמה מלאה – ירידה בקצב הלב, הפרעות במערכת הנשימה, דלקות וזיהומים, תסמונת החום הממאיר, בחילות והקאות, הפרעות במערכת השתן.
אנשי גיל הזהב, צריכים במיוחד לשים לב לשינויים הפיסיולוגים העלולים להתפתח לאחר מתן תרופות הרדמה.