מדי שנה מבוצעים במדינת ישראל אלפי ניתוחים פלסטיים מסוגים שונים כשהניתוח המוביל בתחום זה הוא ניתוח להגדלת חזה שמהווה יותר ממחצית מהניתוחים הפלסטיים סך הכול.
לא נגזים אם נכתוב כי מנותחי חניכיים רבים מרגישים כי רק לאחר הניתוח שעברו, הצליחו סוף סוף לחייך בפה מלא שיניים, לעתים לראשונה בחייהם.
באילו מצבים יש לבצע ניתוח פלסטי בחניכיים?
לצד הבעיות הרפואיות שקשורות להיגיינת הפה שעלולות לפגוע באנשים שסובלים מבעיות חניכיים כאלו ואחרות, חשוב לציין כי מראה לא שגרתי של החניכיים יכול לפגוע באופן חמור בחזות הפנים של המטופל ולפיכך לפגוע בדימוי העצמי ובביטחון העצמי שלו.
דוגמאות לטכניקות של ניתוחי חניכיים
- שתל חניכיים חופשי – בטכניקה ניתוחית זו מסירים רקמה מגג הפה ומשתילים אותה באזור החניכיים. טכניקה זו מבוצעת באנשים שרקמת החניכיים שלהם דקה מאוד ובעקבות כך חלק ניכר מרקמת השן חשוף ובולט.
- השתלת רקמת חיבור עצמית – בטכניקה זו נעשה שימוש ברקמת חיבור בלבד שמוסרת מתקרת הפה. במהלך הטיפול מבצעים חתך זעיר בתקרת הפה וחושפים את רקמת החיבור. לאחר מכן מסירים אותה, מחברים אותה לחניכיים שמכסות את השיניים וסוגרים את החתך בתקרת הפה.
- חיתוך של הפרנולום – הפרנולום הוא אותו מיתר דקיק או גשרון שניתן למשש בין השפה העליונה לבין החניכיים העליונות. באנשים שסובלים ממראה של חניכיים גבוהות ניתן לבצע חיתוך של הפרנולום במטרה להביא לצניחה של השפה העליונה כדי שתסתיר את מראה החניכיים.
- סילוק עודפי חניכיים – בקרב אנשים שסובלים מרקמה עודפת של החניכיים ניתן לבצע הסרה כירורגית של הרקמה העודפת. ניתוח זה מיועד לא רק למטרות אסתטיות אלא גם למטרות רפואיות, שכן הרקמה העודפת יכולה להוות קרקע נוחה להתפתחות של פלאק.
מה הוא משך ההחלמה מהניתוחים?
מאחר וכפי שהבנתם, מדובר על מגוון רחב ביותר של ניתוחים, קשה לספק אומדן אחיד לגבי משך ההחלמה באופן כללי. כך למשל ישנם ניתוחים שמשך ההתאוששות מהם הוא בין חודש לחודשיים כמו במקרה של ניתוחים בהם מזיזים את קו החניכיים על מנת להאריך את הכותרות של השיניים אך ישנם גם ניתוחים שלא דורשים תקופת החלמה כלל כמו למשל ניתוחים בהם מזריקים לחניכיים בוטוקס במטרה להביא לצניחה של השפה העליונה.
כיצד ניתן לדעת איזה ניתוח יש לבצע?
ראו גם:
הליכים ליישור שיניים
ניתוח להשתלת פנים