רבים מבני גיל השמונה עשרה, הנמצאים על סף גיוס, מעוניינים בניתוח פלסטי זה או אחר.
האם זה אפשרי?
ברמה העקרונית הכללית ניתוחים פלסטיים יכולים להיעשות במהלך השירות הצבאי, אולם לא במימון צבאי, מלבד במקרים בודדים בהם ישנה פגיעה באיבר המנותח. מעבר לתשלום המידי על הניתוח עצמו, ישנם מקרים בהם הצבא מאשר ניתוח פלסטי, אולם דורש כי זמן ההחלמה יהיה על חשבון החייל (או המועמד לשירות צבאי) במובן של דחיית השירות. בכל אופן, כל מקרה ודרישה לניתוח פלסטי או אחר חייבת לעבור את המסלול הבירוקרטי, אשר יוביל בסופו של דבר לאישור הניתוח או שלילתו. אם הניתוח יאושר לביצוע על ידי הרופא היחידתי, יידרש החייל לממן זאת מכיסו ולפנות לרופאים פרטיים העוסקים בכך.
הליכים ותקנות בנושא
ההליכים המקובלים בנושא ניתוחים פלסטיים הם משני סוגים. במידה והניתוח מאושר על ידי רופאי היחידה (כניתוח שיקום או מאיים חיים), הוא ימומן על ידי הצבא. במקרה זה, רופא היחידה יכול להפנות את החייל למומחים, וכשיקבע מועד הניתוח, יעשה החייל טופס טיולים, יוצא מיחידתו ויסופח לבית חולים צבאי להמשך טיפול.
ימי חופשה והחלמה
מעבר לימי ההחלמה הדרושים, אשר לפעמים יכולים להיות מומרים בגימלים צבאיים, או כאמור בדחיית שירות (הכולל את חישוב ימי הניתוח וימי ההחלמה), יש צורך להתייחס להגבלות ואיסורים הקיימים לאחר הניתוח. למשל בניתוח פלסטי של האף, ישנה חובת זהירות על הפנים ואזור האף, אי חשיפה לשמש ועוד. במידה ואין אפשרות לספק את אותם תנאים נדרשים, כדאי ורצוי לחשוב על הניתוח שוב, ולפעמים יש לדחותו עד לאחר השחרור. ישנם חיילים אשר מבצעים ניתוחים פלסטיים בזמן אפשרי (כמו בזמן חופשת רגילה ארוכה יותר) ללא דיווח או בקשת גימלים. במקרה זה, לא תהיה בעיה, אלא אם כן התגלו סיבוכים או שהדבר התגלה לאחד המפקדים.