בני אדם, מכל הסוגים והמינים, נולדו עם נתונים מסוימים. חלק מאיתנו התברך בעצמות לחיים גבוהות, וחלק "זכה" לעצמות לחיים שקועות, שטוחות או צונחות. עם השנים, כחלק מתהליך ההזדקנות ובעקבות השפעות סביבתיות שונות, נוצר שינוי במראה עצמות הלחיים והן נראות נפולות יותר.
אם אתם מתלבטים האם כדאי לכם לעבור ניתוח לעיצוב לחיים או לא, מומלץ לערוך סקר שוק בקרב המכונים והמרפאות המבצעות הליך כירורגי זה, ולנסות לראות המלצות ותוצאות אצל מטופלים אחרים. כאשר הגעתם להחלטה שברצונכם לעבור ניתוח הבלטת עצמות לחיים, מומלץ למצוא מנתח מומחה, המוסמך מטעם משרד הבריאות.
השיטות השונות לעיצוב עצמות הלחיים
מילוי זמני
הזרקות: השיטה מבוצעת באמצעות הזרקות של אחד מן החומרים הבאים: ביו אלקמיד, חומצה הילוארונית, רסטילן, רדיאס, אבולנס או בוטוקס. התהליך אורך כעשרים דקות ובמהלכו מוזרק חומר המילוי לאזור עצמות הלחיים.
מילוי קבוע
שתל סיליקון: שיטה זו מבוצעת תחת הרדמה כללית והטיפול כולו אורך כשעתיים. במהלך הניתוח, מבצע המנתח חתך בחלל הפה או מתחת לריסים התחתונים ולתוכו הוא מחדיר את שתל הסיליקון. לאחר שהשתל "התיישב" במקומו, מבצע המנתח קיבוע על ידי ברגים מיוחדים או תפרים.
לחיי הלחיים! התאוששות, תוצאות, סיכונים ותופעות לוואי
הזרקות
שתל סיליקון
לאחר הטיפול ייתכן והמטופל ירגיש אי נוחות, כאב, נפיחות ושטפי דם. תחושות אלו יחלפו לאחר מספר ימים ובמקרי הצורך ניתן להשתמש במשככי כאבים. כל עוד לא נוצרו בעיות עם השתל (למשל- תזוזה) תוצאות הטיפול אמורות להישמר לעד. גם לשתלי סיליקון עלולת להיות תופעות לוואי, כגון זיהומים ודלקות, תזוזה של השתל, בצקת קלה, בעיות עצביות, אסימטריה, חוסר תחושה באזור השתל, שטפי דם ודימומים. הצלקות הן פנימיות כיוון שהשתל מוחדר לרוב דרך הפה.