כאשר אדם מחליט לעבור הליך של הסרת משקפיים, עומדות בפניו אפשרויות מרובות לביצוע תהליך זה. קשה לומר בוודאות מהי השיטה הטובה והבטוחה ביותר, מאחר ולכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה. בנוסף, ההתאמה משתנה מאדם לאדם בהתאם לבעיות הראייה הקיימות אצלו. במאמר הבא נסקור את השיטות השכיחות ביותר להסרת משקפיים וננסה לעמוד על ההבדלים ביניהן.
LASIK: Laser – Assisted In Situ Kertomileusis
ניתוח זה מיועד בדרך כלל, למטופלים עם בעיות של קוצר או רוחק ראייה ואסטיגמטיזם. קיימות מספר טכניקות לביצוע הליך זה: LASIK, SUPER LASIK, INTRALASIK. ההבדל בין הטכניקות השונות, נעוץ בעובי החיתוך של שכבת הקרנית ובאמצעי החיתוך השונים.
אינטראלאסיק (IntraLASIK):
שיטה זו מתאימה למטופלים אשר סובלים מקוצר או רוחק ראייה, אישונים רחבים וקרנית דקה. בנוסף, היא אפקטיבית עבור אותם אלו אשר חששו עד היום לבצע ניתוח לייזר להסרת משקפיים, כיוון שמשתמשים במהלכו בסכין.
PRK: Photorefractive Keratectomy
LASEK: Laser Epithelial Keratomileusis
זוהי שיטה חדשה יחסית, אשר דומה מאוד לשיטת LASIK. השוני בשיטה זו הוא בכך שהמנתח חותך פתח קטן בשכבת האפיתל בלבד. שיטה זו מיועדת למעשה לאנשים אשר אינם מתאימים לניתוח בשיטת LASIK, ולמטופלים בעלי קרנית שטוחה או דקה.
INTACS
מדובר על שיטה חדשנית להסרת משקפיים, אשר לא משתמשת בלייזר אלא ב"טבעות" עשויות פולימר מסוג Pmma, אשר מושתלות בתעלות הקרנית. הניתוח מיועד לאנשים הסובלים מקרטוקונוס וממחלות קרנית שונות.
IOLs
ORTHO-K
בשיטה זו, אין צורך בניתוח או בתיקון לייזר, אלא משתמשים בה אך ורק בעדשות מגע מיוחדות, אשר עוזרות לשינוי קמירות הקרנית. המטופל מרכיב את העדשות בשעות הלילה, בזמן השינה. לאחר הסרת העדשה בבוקר, הקרנית שומרת על צורתה החדשה לאורך כל היום. השיטה מתאימה לטיפול בקוצר ראייה נמוך או בינוני.