ככל שהזמן עובר ואנו מתבגרים, השיניים שלנו, גם כן עוברות שינויים ו"מזדקנות" יחד איתנו.
בנוסף, הרגלי התזונה והשתייה שלנו, כמות המינרלים הוויטמינים שאנו צורכים, היגיינת הפה וכדומה, גם כן משפיעים על איכות וכמות השיניים שנותרו בפה שלנו.
בשנים האחרונות, נמצא כי שתלים דנטליים יכולים להוות תחליף מוצלח ויעיל למי שחסרות לו שיניים בפה או שמה הוא צריך להחליף את השיניים הרקובות ולא מתפקדות כראוי בפיו. כיום ידוע כי, שתלים דנטליים יעלים ומוצלחים בשיעור של כ-95% מכלל המטופלים.
מהם שתלים דנטליים?
שתלים דנטליים הינם שתלים מיוחדים המיועדים להשתלה בפה האדם, אשר מורכבים מברגים מיוחדים היכולים להתקיים בפה.
השתלים מוחדרים לעצמות הלסת בפרוצדורה כירורגית הנעשית על ידי רופא שיניים מומחה, ובכך מהווים עוגן לשחזור השיניים שנפלו או נרקבו.
בעזרת שתלים דנטליים ניתן להחליף שן אחת או יותר על פי הצורך. שתלים דנטליים מותאמים באופן אישי למבנה הלסת והפנים של האדם ולשן אותה הם צריכות להחליף.
מרבית השתלים הדנטליים עשויים מחומר הנקרא: טיטניום והם מועבדים במעבדות מיוחדות באמצעות שבבים מיוחדים בכדי שיתאמו באופן מלא ומושלם למטופל.
ממקורות היסטוריונים נמצא כי עוד בעבר הרחוק מימי מצרים העתיקה, היה שימוש בשתלים מסוג שנהב או ברזל להחלפת השיניים החסרות.
למי מתאים השתלה זו למי לא?
באופן כללי, השתלים הדנטליים מתאימים לכל אדם אשר חסרות שיניים בפיו או שהשיניים הנוכחיות שלו נמצאות במצב ריקבון ואין תחליף או פרוצדורה רפואית אשר יכולה להצילם.
אך למרות זאת, מספר אנשים אינם יכולים לעבור השתלת שיניים בשל חוסר עצמות הלסת (עקב תאונה, טראומה, מחלות וכדומה), אנשים הסובלים ממחלות כרוניות, כגון:
- חולי סוכרת
- חולי סרטן
- חולים המטופלים בתרופות סטרואידיות
- חולים הסובלים מבעיות ומהפרעות ספיגת סידן
במקרים אלה, לעיתים ניתן לעבור פרוצדורה כירורגית של השתלת עצם בלסת, המשלימה או מחזקת את הלסת, טרם השתלת שתלים דנטליים.
כיצד מתבצעת השתלת שתלים דנטליים?
מומלץ לבצע השתלת שתלים דנטליים רק אצל רופא שיניים מוסמך מטעם משרד הבריאות, מומחה ובעל נסיון.
כמו כן, כיוון שקיימת תחרות שוק גדולה מאוד בכל נושא השתלים הדנטליים, מומלץ לעשות סקר שוק ומחירים לא תמיד היקר ביותר הוא הטוב ביותר והפוך, לא כדי לחסוך בנושא כה כואב כמו שיניים.
לאחר פגישת היכרות, תיאום ציפיות ובדיקות הפה והלסת, ינסה להתאים הרופא את השתלים הדנטליים המתאימים והטובים ביותר למטופל בהתאם לצרכיו הראשוניים ויכולתו הכספית.
הטיפול נערך במרפאת הרופא תחת הרדמה מקומית על פי הצורך ורצון המטופל, במהלך הטיפול, מחדיר הרופא את השתל למקום המיועד לו בפה.
לאחר מכן יהיה צורך בזמן המתנה של מספר שבועות עד חודשיים, בכדי לראות, שאכן השתל נקלט כראוי בפה המטופל.
לאחר קליטת השתל, יחל תהליך של חשיפתו והתאמתו למבנה פרוטטי, אשר הוכן מראש על פי המידות של שן המטופל. על מבנה זה יורכב כתר או גשר, גם כן בהתאמה.
השתלים הדנטליים אמורים להחזיק מעמד שנים רבות, אך חשוב מאוד לשמור על היגיינת הפה וביקורים שנתיים אצל רופא השיניים.