טיפולים קוסמטיים וניתוחים אסתטיים נחשבים לנפוצים ולמבוקשים בכל רחבי העולם. לאור זאת, לא מפתיע לגלות שמדובר על תחום דינאמי ומתפתח, שאינו שוקט על שמריו.
סיליקון למטרות רפואיות
הסיליקון הפך עם השנים לחומר חשוב ומרכזי בטיפולים ובניתוחים פלסטיים שונים. בין היתר הוא משמש לייצור שתלים כבר שנים רבות אך יש לו גם מטרות רבות נוספות. רופאים עושים בו שימוש גם לטיפולים של עיבוי שפתיים והוספת נפח לאזורים שונים בפנים, להעלמת קמטים ולמטרות נוספות.
לאחר שהנתונים נבדקו לעומק, הסתבר שלמעשה מדובר על חומר בטוח לשימוש והתלונות נחשבו למוגזמות. כאשר את הטיפול מבצע רופא איכותי ולא פחות חשוב – כאשר השתלים הם מאיכות טובה ובנויים מחומרים מאושרים, התוצאות בטוחות ומזיקות מעמד למשך שנים.
הבעייתיות בשתלים הקיימים
נשים בעלות חזה קטן או כזה שנפחו ירד והביא למראה מרוקן (כתוצאה מלידות, שינויים במשקל, או עלייה בגיל), מצפות שההגדלה תביא עימה לא רק נפח גדול יותר אלא גם מראה יציב יותר ופחות מדולדל. הבעיה, כפי שתוכל להעיד עליה כל אישה עם חזה גדול – נפח גדול מביא עימו גם משקל גדול ולמשקל גבוה יש תוצאות שאינן תמיד רצויות.
פיתוח ישראלי
את שתלי הסיליקון הקלים פיתחו בישראל האחים ד"ר ג'קי גוברין ודעאל סגל גוברין, הראשון – מנתח פלסטי עתיר ניסיון והשני – מהנדס בעל ניסיון בפיתוחים רפואיים. למעשה, לצמד האחים ניסיון בפיתוח אביזרים ואמצעים נוספים בתחומי רפואה שונים.
צפוי ביקוש גדול
נכון לכתיבת שורות אלה, נמצא השתל בשלבים שונים של בדיקות וקבלת אישורים במדינות שונות בעולם. קשה עדיין להעריך מתי צפוי השתל החדש להפוך לבעל מקום מרכזי בניתוחי הגדלת חזה בעולם אך מומחים מעריכים שבהחלט צפוי לו ביקוש משמעותי.
בישראל נמצא השתל בתהליך של ניסויים קליניים אך מכיוון שמדובר על מוצר רפואי וותיק ומוכר, נמצאה המטופלת הישראלית הראשונה שהסכימה להתנסות בו כבר כעת. המנותחת הטרייה, קרן פינקלשטיין, עברה את הניתוח תחת ידיו של ד"ר גוברין, שכאמור יזם את פיתוח השתל והיה שותף מלא בפיתוחו.